Sobota, 13 Avgust 2022
 
 
Domov Nasveti

Nepremičninski nasveti
Gradbene faze natisni E-pošta
Pri gradnji objektov stanje objekta ločimo glede na gradbene faze. Tako razdelimo na potek del na 5 faz.
Faze so:
1. GRADBENA FAZA - objekt je izdelan do prve plošče
2. GRADBENA FAZA - objekt je izdelan do strehe
3. GRADBENA FAZA - objekt je pod streho, vendar še ni zaprt
4. GRADBENA FAZA - v objekt so vgrajena okna, vrata, itzdelane predelne stene, tlaki, instalacije...
5. GRADBENA FAZA - "FAZA NA KLJUČ" - izvedejo se vsa preostala, zaključna gradbena dela, kot so slikopleskarska dela, polaganje oblog,...
Zadnjič posodobljeno: Sreda, 07 Oktober 2009 22:32
 
Prva gradbena faza natisni E-pošta

V prvo gradbeno fazo je zajetih več gradbenih del, kot je priprava terena, priprava gradbišča, zakoličenje objekta, izkop gradbene jame, postavitev temeljev in temeljne plošče.

Zadnjič posodobljeno: Sreda, 07 Oktober 2009 22:35
 
Tretja gradbena faza natisni E-pošta

V tretji gradbeni fazi so na vrsti konstrukcijska gradbena dela v vseh etažah in tudi podstrešju ter postavitev strešne konstrukcije in krovska dela. S konstrukcijskimi deli imenujemo dela, ki že kažejo podobo novega objekta, to je postavljanje zidov in pripadajočega stropa.

V številnih nepremičninskih oglasih lahko opazimo tudi izraz tretja podaljšana gradbena faza. Pod tem izrazom se skriva najrazličnejše nadaljevanje prej opisane faze, največkrat pa imajo ponudniki v mislih vgrajeno t. i. zunanje stavbno pohištvo, to so vhodna vrata in okna – objekt je torej pod streho in zaprt.

Zadnjič posodobljeno: Sreda, 07 Oktober 2009 22:36
 
Druga gradbena faza natisni E-pošta

Druga gradbena faza je nadaljevanje del po zaključku pripravljalnih del in izgradnje temeljev. Pomeni postavitev kletne plošče, seveda le pri objektih, ki so podkleteni.

Zadnjič posodobljeno: Sreda, 07 Oktober 2009 22:35
 
Četrta gradbena faza natisni E-pošta

Četrta gradbena faza vključuje vsa dela v notranjosti objekta, to je postavitev predelnih sten, izdelavo betonskih tlakov, izolacijo objekta, notranje in zunanje omete, napeljavo vseh potrebnih inštalacij, vse talne in stenske obloge, ki zahtevajo mokro vgradnjo, vgradnjo stavbnega pohištva, ključavničarska dela in postavitev masivnih stopnišč. V tej fazi gradnje je predvidena tudi vgradnja stavbnega pohištva, to je oken, senčil, polken, vseh vrst vrat, stopnišča in podobno. Vzporedno z nameščanjem stavbnega pohištva se izvedejo tudi vsa ključavničarska dela, že pred tem pa polaganje estrihov in izolacijskih materialov.

Zadnjič posodobljeno: Sreda, 07 Oktober 2009 22:37
 
Več člankov...
<< Začetek < Prejšnja 1 2 Naslednja > Konec >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL